Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oh...hála neked felvilágosult 21. század.

Ha nem "most" lennék...a máglya ropogna alattam mint állat xD

De most vagyok...szóval jó nagyot beinthetek, és nevetgélhetek...netán kuncoghatok magamban.

Klassz éjszaka volt a mai, köszönöm annak aki hozzájárult. Hálából majd jön a masszír. Hol, hol...hát a nappaliban xD

Mozgalmas is volt..igen. Rég volt ekkora nyüzsgés. ( ezt most úgyse érted....jobb is az neked...)

Szóval....ahogy a címben is szerepel...

Gondolkoztál már azon, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy az "ördög" ( még leírni is röhejes) szóval hogy az a fene nagy gonosz, az rettentően ijesztően csúnya..és lángnyelvek csapkodnak körülette...és el akar pusztítani? Na miért?

Hát azért, mert az egyház papjai jól bedumálták...azért. Mert csak az lehet, és csakis az lehet a jó, amit maga személyesen Isten mond, ugye? Amit ő akar az csupa jó...amit meg te akarsz...nahát azt előbb egyeztesd vele. Vagy az angyalaival...vagy nézz utána a bibliában.

ABBAN a bibliában, amit hús vér emberek írtak, akik tűzzel vassal irtották az eretnekeket, akik keresztesháborúban győzték meg a jónépet Isten jóságáról...és akik bölcs és termmészetfeletti tudással bíró nőket égettek halálra. Boszorkány gyanánt. Ja..hogy gyógynövényekkel gyógyítottak? Hát nehogy má'. AZt csak a papok tehetik...nemde? Ezért gyorsan ráfogjuk hogy lepaktált a gonosszal...és eltesszük láb alól. Nehogy csorbuljon a papság...és Isten hitele.

Szóval...ebben a bibliában olvashatod hogy ki is az a gonosz. Aztán el is hiszed, hisszük...és rettegünk hogy egy nap megjelenik valamelyik démon...esetleg maga a sátán vigyorog ránk a konyhában ha rosszak voltunk. Ez aztán a pszichológiai hadviselés...

Rosszak. Hmmm.

Azazel egy angyal. Éppolyan, mint bármelyik más. Annyi különbséggel, hogy bukott angyallá vált, mivel ellenszegült Isten akaratának. Egyes történetek szerint ő volt az, aki Jóbot megkísértette, hogy próbára tegye a hitét. Jó sztori. Végül is Jób eltemette az összes gyermekét...nos...tényleg ez volt az Úr akarata? Ha azt Azazel csinálta....azt miért hagyta az Úr?

Azazel angyalként szerelmes lett az ember-nőkbe...

De hát miért baj ez...( kérdem én)

Nos, Azazel elvileg maga a megtestesült gonosz, és csakis ártani tud.

Ez nem igaz. Semmivel sem árt többet, min maga az Úr. Ha épp olyan kedvében van. Az akarat szabad. Hogy ki mit választ, szabad döntése.

Szeretsz szépnek lenni? Ugye szeretsz? Akkor most hiú vagy? Pedig az az egyik bűn...namost akkor bűnös vagy? Úgy érzed bűn...ha szép akarsz lenni? Na szégyelld el magad nagyon gyorsan. Mars gyónni. xD

Na és akkor a többiről...amit én ÉLETnek hívok...ne is beszéljünk. ÉLNI. Így nagy betűvel. Élni...és élni hagyni. Nem ártani...s ha kell, és van rá mód, akkor segíteni.

DE. Közben enni, inni, bulizni, dolgozni, szépítkezni, tanulni, olvasni, játszani, szerelmeskedni, szeretni, utálni, megbántani, megbánni, jóvátenni, elesni, felállni, adni, kapni, veszíteni, győzni...ÉLNI!

Ez az, amit anélkül, hogy "bűnöznél" nem lehet!

A bukott angyalok...nem ártottak, és nem is ártanak senkinek. A bukott angyalok olyanok mint te, vagy én. A bukott angyalok nem tudtak, és nem is kívántak parancsra élni...

Tudnak sírni, csak nem hiszel a könnyeinek, mert azt tanultad hogy az álságos.

Hát nem az. Tényleg nem az.

Hiszek Istenben. És hiszek az összes teremtményében. Az összesben...Nem mellesleg, a világos és a sötét oldalban. Utóbbitól nem félni kell, hanem megtapasztalni. A sötét addig félelmetes, míg nem látsz. Ha fényt gyújtasz, hát láthatod, hogy pont az van ott is, mint a másik oldalon.

Na mondom én hogy megszállt az ördög. Hát féjjé is xD

 

Lepke®

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ne vajh' mit tesz

(Lepke.., 2008.10.08 14:04)

Röviden: semmit. xD ( épp ez az, mi?...dödödö)

a jó pasi

(Hinyi, 2008.10.08 13:10)

Te, Azazel kedvese, Pillangó kisasszony, de mit szóljon az, akinek nemhogy égi, de földi kedvese se nincsen? Mit tesz a bukott angyal vajon azokkal, akikbe éppen nem szerelmes?

Na pedig de...

(Lukykám .), 2008.10.03 15:39)

Gondolatindító hozzászólásod természetesen nem marad válasz nélkül... xD de nem itt, hanem egy új bejegyzésben.
Az ördög pedig nemtom hol szállt meg...de nem a nappaliban az biztos, mert amikor a nappalimba léptem, már akkor belém volt bújva xD De tök jó így :)

Na de...

(Luky, 2008.10.03 14:19)

Igen, de más vonatkozik egy angyalra, és más egy emberre! Más vonatkozik egy tanulóvezetőre, és Summira. Egyiknek nagyobb felelőssége van, mint másiknak. Szóval azért ezt ne feledjük. ÉS ha az angyalokat nézzük, akkor nem biztos, hogy megengedheti, hogy olyan legyen...mint Te vagy én.
De azé' értem ,h mit akarsz mondani. Mert valóban...ha csak félsz, akkor nem tudod megtapasztalni, azt, ami valóban mögötte van. És nincs jó...És rossz. JóésRossz együtt van.

De hol szálllt meg az ördög??? A nappaliban?:)
(Mert az örgöd a K'elepke nappalijában szállt meg)